Samhällsintresserad planarkitekt

Vi på Vetlanda kommuns planavdelning är med och utvecklar hur samhället ska se ut. Genom vårt arbete formar vi den fysiska miljön både i Vetlanda och ute i våra kransorter. Vi driver planprocesser från idé till färdiga planförslag i nära dialog med politiken och med samarbete mellan olika kompetenser.

Planavdelningen är organiserad under tekniska kontoret, som förutom fysisk planering ansvarar för bland annat mark- och exploateringsfrågor, byggande, fastighetsunderhåll och gata/parkarbete.

Vetlanda kommun har totalt 2 500 anställda som tillsammans gör skillnad för andra människor, varje dag. Din insats är viktig.

Vetlanda kommun ligger på småländska höglandet, mitt emellan Jönköping, Växjö och Kalmar. Här finns den aktiva småstaden med närhet till handel och service och en spirande landsbygd, som hämtad ur Astrid Lindgrens sagor. Näringslivet ligger i framkant med många internationellt spännande företag, här finns idrott på elitnivå, ett stort föreningsengagemang och stolta invånare. 94 procent säger att de skulle rekommendera andra att flytta hit.

ARBETSUPPGIFTER
Som planarkitekt arbetar du med strategisk planering för att Vetlanda ska vara en attraktiv plats att bo och verka på.

Du skissar, utreder och upprättar planförslag med stöd av tekniska kontorets kompetenser samt i samråd med olika förvaltningar, myndigheter och allmänhet. Att driva projekt, tolka och dra slutsatser och väga samman synpunkter och information är viktiga delar av ditt arbete.

Planfunktionen är bemannad med fyra planarkitekter. Arbetsuppgifterna kan över tid variera mellan detalj- och översiktsplanering. Som planförfattare ansvarar du för att informera politiken genom att vara föredragande på kommunstyrelsens möten.

Hos oss på planavdelningen får du ett tiotal kollegor, förutom planarkitekter även GIS-ingenjörer och mätningsingenjörer. Vi är ett gott gäng som ofta och gärna samverkar över gränserna. Välkommen du också!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom fysisk planering, samhällsplanering eller motsvarande.

Du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med GIS, CAD och 3D-visualisering.

B-körkort krävs.

ÖVRIGT
Varmt välkommen med din ansökan!
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig att skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Vetlanda kommun är en inkluderande arbetsgivare som förespråkar mångfald och jämställdhet. Alla ansökningar behandlas utifrån ett likabehandlingsperspektiv.

Inför rekryteringen har Vetlanda kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.

Varaktighet: 
Tillsvidare
Yrken: 
Planarkitekt
Startdatum: 
Thursday, November 14, 2019 - 16:20
Kommun: 
Vetlanda
Anstallningstyp: 
Vanlig anställning
Arbetstid: 
Heltid
Arbetstidvaraktighet: 
Heltid. Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde efter överenskommelse.
Lonetyp: 
Fast månads- vecko- eller timlön
Sista ansokningsdag: 
Sunday, December 15, 2019 - 23:59
Arbetsplats: 
Vetlanda kommun
Land: 
Sverige
Egenbil: 
Korkortstyp: 
B